tiistai 10. tammikuuta 2012

Turkin loma-asunnon myyntivoittoverot

"Paljonko joudun maksamaan veroa, jos myyn asuntoni Turkissa?" Tämä on yksi ihmisten yleisimmistä kysymyksistä. Seuraavassa valotamme vähän aihetta.
Siinä tapauksessa, että olet omistanut asunnon yli viisi vuotta, myyntivoitto on verotonta. Huomioitavaa on, että omistus lasketaan alkaneeksi siitä päivästä, joka Tapuun on merkitty. Se, milloin olet allekirjoittanut kauppakirjan, maksanut kauppahinnan tai muuttanut asuntoon, on sivuseikka. Vain Tapun päivämäärä määrittää sen, milloin sinusta on tullut asunnon virallinen omistaja.
Jos taas olet omistanut alle viisi vuotta, maksat veroa, jos kauppa tuottaa sinulle voittoa. Veron määrä riippuu voiton määrästä (seuraavassa vuoden 2010 veroasteikko):
Voitto enintään 8 800 TL, vero 15 %
8 801 - 22 000 TL, vero 20 %
​22 001 - 50 000 TL , vero 27 %
​yli 50 000 TL, vero 35 %
Voitto on vanhaan ja uuteen Tapuun merkittyjen kauppahintojen välinen erotus.
Pidä mielessä seuraava asia:
Vaikka myisit asuntosi tappiolla, yleensä Tapuun ei hyväksytä arvonalennusta tehtäväksi. Tämä tarkoittaa, että vaikka myisit asunnon taloudellisella tappiolla, saat useimmiten laskennallista voittoa. Siksi on tärkeää ennen myyntipäätöksen tekemistä selvittää, mitä viranomaiset suunnilleen tulevat määrittämään asunnon verotusarvoksi myynnin tapahtuessa. Näin voit arvioida, paljonko joudut veroa maksamaan.
Tuopa myynti sitten todellista tai laskennallista voittoa, veroja ei Turkissa ole kuitenkaan tapana maksaa. Mikä vielä oudompaa, puuttuvia suorituksia ei karhuta. Meille eurooppalaisille tämä tuntuu kummalliselta ja vaikealta käsittää. Joka tapauksessa fakta on, että yksityishenkilöt eivät veroa maksa, eivätkä viranomaiset pidä kirjaa rästeistä tai peri niitä.
Lopputulema on, että sikäli oikeus voittaa, että tällä hetkellä asuntoja myydään myös niin, että todellista voittoa ei synny.

Viestin kirjoitti 2Base Kiinteistövälitys & My2Base Holiday Homes
Käy nettisivuillamme:
Myytävät loma-asunnot: www.2base.com
Vuokraus & Palvelut: www.my2base.com
Verkkokauppa: www.my2baseshop.comMiten voimme auttaa sinua?
Yhtenä kokeneimmista Turkin asuntoihin keskittyvistä kiinteistövälityksistä voimme tarjota sinulle laajan valikoiman hyviä asuntoja ja parhaita palveluja.
- Paras ja suurin valikoima asuntoja sekä yksityisiltä myyjiltä että rakentajilta
- Rehellistä ja luotettavaa tietoa
- Parasta palvelua kuten vuokraus, isännöinti, huolto ja verkkokauppa

Facebook Liity seuraamaan meitä – se voi olla hauskempaa kuin luuletkaan.


Tilaa uutiskirjeemme Liity postituslistallemme ja saat uutisia ja tietoja. Uutiskirje lähetetään n. kerran kuussa. Kaikki olellinen tieto yhdessä paikassa! Uutiskirje on todella suosittu kaikkien Turkin asunnoista kiinnostuneiden piirissä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti