perjantai 21. lokakuuta 2016

Uusi kehätie tulossa AlanyaanViimeisten vuosien aikana Turkki on investoinnut infrastruktuuriin. Eniten julkisuutta saaneet kohteet ovat Istanbulissa, Bosporin salmen ylittävä uusi silta, sekä tunneli. Samaten työnalla oleva uusi mega lentokenttä, joka tulee korvaamaan  Atatürkin kentän, joka ei sekään ihan pienoinen ole. 


Alanyan alueella on myös muutamia uusia projekteja työnalla - mm uusi kehätie, josta ei ole paljon puhuttu. 

Nykyinen ohitustie on nimeltään 35 metrin katu ja nimi tulee tien leveydestä, ei pituudesta. Tämä tie alkaa, kun tullaan Alanyaan sisään Antalyasta päin tivolin kohdalta ja päättyy ennen Dim-jokea Tosmurissa. 

Uutta tietä kutsutaan nimellä 50 m katu ja työt on jo aloitettu, kun luet tätä artikkelia. Asiasta ei ole paljon puhuttu julkisesti, ja tietoakin on niukalti saatavissa, tässä kuitenkin se mitä me tiedämme. Tie alkaa valtion sairaalan, eli Devlet Hastanesin läntiseltä puolelta. Suunnilleen siinä, missä 25 m katu ja 35 m katu yhtyvät. 


Rakennusvaiheita on kaksi. Ensin yhdistetään Alanya ja Kargicak ja toisessa vaiheessa Kargicak ja Gazipasa. 

Tien alku tulee olemaan siis valtion sairaalan läntisellä puolella ja jatkuu siitä Cikcillin pohjoispuolta pitkin Dim-joelle, ylittäen sen sillan kautta. Tie kulkee noin 2km rantatiestä pohjoiseen. 

Dim-joen jälkeen siirrytään Kesteliin tunnelin kautta, näitä tunneleita on jo alettu rakentamaan.  

Kestelin ja Mahmutlarin pohjoispuolelta tie jatkuu Kargicakiin ja tulevaisuudessa aina Gazipasaan asti. Ihan tarkalleen ei vielä koko suunnitelmaa ja reitin kulkua tiedetä. 

Mitä tämä kaikki tarkoittaa Alanyalle?


Olemme kaikki nähneet ja kokeneet Alanyan liikenteen kasvun. Uusi kehätie on enemmän kuin tervetullut ja samalla liikenne siirtyy asuinalueilta kauemmas, hyvä niin.

Rantatie pysyy tietenkin edelleen vilkkaana ja asuntojen omistajat rantatien varressa, kärsivät aika ajoin liikenteen metelistä. 

Raskasliikenne ja Alanyan ohittava liikenne ohjautuu kuitenkin uudelle kehätielle ja tämä helpottaa liikennettä 25 m ja 35 m kaduilla, samaten kuin rantatiellä. 

Ensimmäinen osa tiestä on suunniteltu avattavaksi 2017, toivomme siis, että aikataulut pitävät ja pääsemme nauttimaan stressittömästä liikenteestä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti