keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Kuka viettää joulua Alanyassa?


Tietenkin me kaikki, jotka asumme täällä...

Monille ihmisille joulun vietto on enemmänkin mukavaa yhdessäoloa, hyvää ruokaa yms, kuin uskontoon liittyvä tapahtuma. Joulua vieteään jo lähes kaikkialla, jopa muslimimaissa, niinkuin Turkissa.   

Koska jouluun liittyy myös kaupallinen puoli, on sen täälläkin kauppiaat huomanneet ja myynnissä on mm joulukoristeita, tonttuhattuja ja joulukuusia. 


Täällä jopa väitetään, että joulupukki on kotoisin Turkista, eikä Suomesta tai pohjoisnavalta tai mistään muualtakaan.  


Joulun viettäminen Alanyssa tai yleensä ulkomailla ei ole ihan sama asia kuin kotimaassa. Vaikka kuinka yrittää ei fiilistely nouse samalle tasolle, kuin kotona, tämä on se aika vuodesta, jolloin eniten kaipaa kotimaahan ja sen jouluiseen tunnelmaan.

 

Ihmiset, jotka matkustavat taasen Alanyaan jouluksi, haluavat päästä eroon kaikesta joulu hössötyksestä yms, koska täällä eivät joululaulut soi, eikä pyhäpäiviä vietetä, eikä joulupukkiinkaan pääse törmäämään.  

Ja kaikki me jotka asumme täällä ja vietämme joulun Alanyassa, teemme samalla oman perinteisen joulumme. Sekoittamalla perinteitä ja toteuttamalla niitä, mihin Alanya antaa mahdollisuuden. Ihan perinteisen kaavan mukaan se ei onnistu. 

Suurimman osan jouluruuista voi kokata Alanyassakin. Ihan kaikkia aineksia ei ole saatavilla, joten siinäkin on hieman sovellettava. Meidänkin joulupöydässä on kuitenkin mm rosollia, lohta eri muodoissa ja porkkana-ja perunalaatikkoa. Melkein samalla tavalla laitettuna, kuin kotona Suomessa.


Joulukuusen osalta on tyydyttävä muoviseen versioon, jollet halua lähteä vuorille puunkaatoon. Joulukukat sen sijaan löytyvät täältäkin, joulutähti, sekä hyasinttejä, niillä saa sitten joulun tuoksua tupaan. 

Kylmää, tuulista ja sadekuuroja, mutta lunta emme Alanyassa näe. 


Ilma on tänä vuonna melkoisen viileä, luvattu noin +14 astetta jouluaatoksi, monena vuonna aattona ollaan päästy vielä +20 asteen lukemiin.Monet ravintolat järjestävät myös jouluillallisia, ohjelmineen, me kuitenkin vetäydymme koteihimme ja rauhoitamme aaton, ihan niinkuin kotona Suomessakin.  

Jokainenhan päättää itse miten joulun viettää ja tietää mikä itselle parhaiten sopii. Myös ulkomailla joulun vietto kuitenkin onnistuu ja niinkuin edellä kerrottiin, aina voi vähän tuunata tunnelmaa. 

Seuraamme myös joulupukin lahjojen jako reittiä ympäri maailmaa: https://santatracker.google.com/intl/en/village.html

Toivotamme kaikille oikein hyvää joulua ja ihania pyhiä, missä sitten niitä vietättekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti