keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Käy läpi tarkistuslista, ennenkuin investoit asuntoon TurkissaLoma-asunnon ostaminen Turkista on monella tapaa jännittävä tapahtuma, samalla myös hieman pelottava ja mahtava kokemus.

Pelottava, koska et tunne paikallisia tapoja, sääntöjä ja säädöksiä, mikä tuo epävarmuuden tunnetta.

Mahtavan fiiliksen saa kuitenkin siitä, että on ostamassa unelmaa, jossa perheesi ja läheisesi tulevat viettämään monta mukavaa ja muistorikasta hetkeä.


Mutta ennenkuin allekirjoitat sopimuksen tarkista muutama huomioon otettava asia.


Käytä hieman aikaa ja tee taustatyötä kohteesta, jonka olet ajatellut hankkia. Pieni "penkominen" säästää sinulta aikaa, vaivaa ja kovalla työllä ansaittuja rahojasi.


Emme tarkoita tällä itsestäänselvyyksiä, kuten hyvän ja luotettavan välittäjän käyttämistä, jonka kanssa pystyt kommunikoimaan omalla äidinkielellä. Tämä asia on toivottavasti kaikille jo selvää ja ehdotonta, jotta ongelmilta säästytään.

Kun mieleinen kohde on löytynyt, on hyvä tutkia hieman tarkempaan muutamia avainasioita.


Taloyhtiö

Pyydä kokouspöytäkirjoja nähtäväksi taloyhtiössä pidetyistä kokouksista. Näet missä jamassa taloyhtiön talous on ja maksavatko kaikki vastikkeensa.


Asuntojen omistajat

Mistä maista omistajat ovat ja käyttävätkö he asuntoa vain loma tarkoitukseen, vai asuvatko kenties ympäri vuoden. Tämä tieto auttaa, kun suunnittelet omia käyntejäsi ja käyttöä asunnolle.


Päivittäinen huolinta

Miten päivittäinen siivous, altaan huolto, hissin huolto yms on hoidettu. Asuuko talonmies talossa vai käykö hän vain pari kertaa viikossa. Mitkä ovat sinun odotukset ja vastaako yleinen siisteystaso odotuksiasi.

Hissi

Onko kaikki tarvittavat luvat ja huollot tehty?


Uima-allas

Miten uima-allas on auki? Joissakin taloyhtiöissä allas on auki vain muutaman kuukauden kuumimpaan kesä aikaan. Mieti taas mitkä ovat omat tarpeesi ja lomailu ajankohdat.


Tulevat mahdolliset kulut taloyhtiössä

Onko kokous pöytäkirjoissa jo suunniteltu mahdollisia tulevia korjauksia tai maalauksia taloyhtiössä?


Älä unohda

Muista myös tarkistaa asunnon paperit, kuten tapun (omistuskirja) ja iskan (asumislupa), kuin myös asunnon luovutus prosessi ja kauppakirja, joka tyydyttää molemmat osapuolet.

Vastaamme mielellämme kaikkiin lisäkysymyksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti