maanantai 11. maaliskuuta 2013

Asukasyhdistyksen kokoukset ja äänestykset

Kevät ja alkukesä ovat asukasyhdistysten kokousten aikaa. Kokouksissa tehdään päätöksiä tulevaisuutta koskien sekä valitaan hallitukset ja yhtiö alkaa valmistautua kesäkauteen.

Kokoukset ovat joskus varsin värikkäitä, sillä asukkaat eivät aina pysty sopimaan siitä, mitä tehdään, milloin ja kuka sen tekee.
Nämä erimielisyydet ratkaistaan ​​äänestämällä. Asukasyhdistykseen liittyvien Turkin lakien ja säännösten on erityisen tärkeää äänestystilanteissa.
Näissä säännöissä kerrotaan, kuinka monta ääntä yhdellä henkilöllä voi olla, kuinka monta valtakirjaa yksi henkilö voi pitää hallussaan ja millaisia ​​enemmistöjä päätöksentekoon tarvitaan.
 

Seuraaviin kohtiin pitää kiinnittää erityistä huomiota:
- Yksi henkilö voi käyttää enintään 1/3 äänten kokonaismäärästä
- Yhdellä henkilöllä voi olla valtakirjat enintään 5 prosentille äänten konaismäärästä ja kokouksessa henkilö voi äänestää omilla äänillä PLUS valtakirjoilla, elleivät nämä ylitä 1/3 äänten kokonaismäärästä
 

Esimerkiksi:
Yhtiössä on 100 yksikköä. Rakentajalla on 40 myymätöntä huoneistoa, loput 60 huoneistoa ovat yksityisessä omistuksessa.Vuosikokouksessa kaikki omistajat ovat läsnä tai edustettuina valtakirjalla, joten ääniä on käytettävissä 100.
Rakentajalla on valtakirjat 5 omistajalta ( myös enimmäismäärä valtakirjoille, jotka ovat yhden henkilön hallussa).
Äänestyksessä rakentaja voi kuitenkin käyttää enintään 1/3 äänten kokonaismäärästä, tässä tapauksessa 33.
Hän voi halutessaan käyttää 33 omaa ääntä, tai käyttää 28 omaa ääntä ja 5 valtakirjaa.

Nämä säännöt on kuvattu selkeästi Turkin kiinteistölaissa. Suosittelemme kaikille, jotka ovat kiinnostuneita  aiheesta, tutkimaan näitä lakeja, tai ainakin varmistamaan, että isännöitsijä on niistä perillä.
Viestin kirjoitti 2Base Kiinteistövälitys & My2Base Holiday Homes
Käy nettisivuillamme:
Myytävät loma-asunnot: www.2base.com
Vuokraus & Palvelut: www.my2base.com
Verkkokauppa: www.my2baseshop.com
Miten voimme auttaa sinua?
Yhtenä kokeneimmista Turkin asuntoihin keskittyvistä kiinteistövälityksistä voimme tarjota sinulle laajan valikoiman hyviä asuntoja ja parhaita palveluja.
- Paras ja suurin valikoima asuntoja sekä yksityisiltä myyjiltä että rakentajilta
- Rehellistä ja luotettavaa tietoa
- Parasta palvelua kuten vuokraus, isännöinti, huolto ja verkkokauppa


Facebook Liity seuraamaan meitä – se voi olla hauskempaa kuin luuletkaan.Tilaa uutiskirjeemme Liity postituslistallemme ja saat uutisia ja tietoja. Uutiskirje lähetetään n. kerran kuussa. Kaikki olellinen tieto yhdessä paikassa! Uutiskirje on todella suosittu kaikkien Turkin asunnoista kiinnostuneiden piirissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti