keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Turkkilaiset neliömetrit

Tarkastellaanpa jotakin, jonka pitäisi olla hyvin yksinkertaista - montako neliötä on asunnon pinta-ala ?

Katsotaan ensin, mitä wikipedia asiasta kertoo:
Neliömetri on sellaisen neliön pinta-ala, jonka sivu on metri. Pinta-alan perusmittayksikkönä on metri × metri eli m². Puhuttaessa neliöistä pinta-alan yhteydessä (esimerkiksi asuntoalalla) tarkoitetaan lähes aina neliömetrejä.

Asiasta kiinnostuneille ja/tai matemaattisesti lahjakkaille kerrottakoon, että 1m2 vastaa joko 0.000001 km2 (neliökilometriä) tai 10,000 cm2 (neliösenttimetriä).

Wikipediasta ei löydy vastausta siihen, paljonko on TURKKILAINEN neliömetri.
Kokemuksemme mukaan suomalainen m2 ei ole sama kuin turkkilainen m2 ...

Tämä käy selväksi kun saamme asuntojen pohjapiirroksia. Niissä neliömäärät ovat usein liioiteltuja ja niiden mukaan voidaan esimerkiksi väittää kahden makuuhuoneen asunnossa olevan jopa 150 m2.
Käynti asunnossa usein paljastaa, että totuus on jotakin aivan muuta.

Tärkein syy tähän on se, että:
- neliömetrien mittaaminen Turkissa ei perustu standardeihin eikä ole olemassa lakeja tai asetuksia aiheesta. Siksi yksittäisenkin asunnon myyjä voi määrittää, miten neliöt ilmoitetaan.
Tietenkään ei ole luvallista antaa väärää tietoa, mutta mittaukseen saatetaan sisällyttää kaikki mahdollinen paloportaista hissiin.

Siis välittäjilläkään ei ole varsinaista ohjenuoraa neliömetrien ilmoittamiseen. Lyhyesti sanottuna, yksittäinen välittäjä saattaa itse arvioida asunnon koon eikä tavallisesti ole julkisesti saatavilla luotettavaa vertailutietoa. Neliömäärä saatetaan ilmoittaa mutu-menetelmälläkin ja silloin varsinkin lukema on suurempi kuin asunnon todellinen koko.

Tästä pääsemme pohdintamme lopputulemaan.
- Älä luota neliömääriin - ovatpa ne peräisin välittäjiltä, yksityiseltä myyjältä tai rakennuttajalta. Jos asunto on jo valmis, ongelma on pienempi, koska ostajalla on mahdollisuus itse paikan päällä todeta kuinka suuri - tai pieni - asunto todella on.
- Jos kyseessä on rakenteilla oleva asunto, vaadi AINA pohjapiirros, jossa näkyvät sisämitat, jotta voit laskea todelliset neliömäärät. Vaadi asunnon koko ilmoitettavaksi sopimukseen ja itsellesi ostajana oikeus korvaukseen siinä tapauksessa, että asunto valmistuttuaan osoittautuu sovittua pienemmäksi.
- Älä sokaistu hulppeista neliömääristä; sekä välittäjät että rakennuttajat saattavat arvioida yläkänttiin.

Omilla sivuillamme www.2base.com pyrimme antamaan todellista tietoa. Rakennushankkeista käytämme asiakkaan antamia tietoja. Ja kuten yllä on kuvailtu, niihin on syytä suhtautua pienellä varauksella.

Yleisesti ottaen, käytämme "kokonaisneliömäärää", joka tarkoittaa koko asuntoa SISÄLTÄEN parvekkeet.
Pyrimme myös tarjoamaan pohjapiirrokset käytettäväksi, mutta valitettavasti niitä ei aina ole edes olemassa, tai muuten saatavilla.

Ota yhteyttä, mikäli sinulla on kysyttävää tarjoamiemme asuntojen neliömääristä.


Viestin kirjoitti 2Base Kiinteistövälitys & My2Base Holiday Homes
Käy nettisivuillamme:
Myytävät loma-asunnot: www.2base.com
Vuokraus & Palvelut: www.my2base.com
Verkkokauppa: www.my2baseshop.com
Miten voimme auttaa sinua?
Yhtenä kokeneimmista Turkin asuntoihin keskittyvistä kiinteistövälityksistä voimme tarjota sinulle laajan valikoiman hyviä asuntoja ja parhaita palveluja.
- Paras ja suurin valikoima asuntoja sekä yksityisiltä myyjiltä että rakentajilta
- Rehellistä ja luotettavaa tietoa
- Parasta palvelua kuten vuokraus, isännöinti, huolto ja verkkokauppa


Facebook Liity seuraamaan meitä – se voi olla hauskempaa kuin luuletkaan.Tilaa uutiskirjeemme Liity postituslistallemme ja saat uutisia ja tietoja. Uutiskirje lähetetään n. kerran kuussa. Kaikki olellinen tieto yhdessä paikassa! Uutiskirje on todella suosittu kaikkien Turkin asunnoista kiinnostuneiden piirissä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti