maanantai 4. syyskuuta 2017

Laillistetut kiinteistövälittäjät eivät aina ole päteviä

Ollaanpa rehellisiä!

Vaatimuksia ei ole paljon, jos haluat perustaa kiinteistövälitystoimiston Alanyaan. Siihen ei vaadita korkeaa koulutusta tai erikoistaitoja. 

Ainoa vaatimus on välittäjän tutkinto, jonka voi suorittaa iltakurssina muutamassa viikossa. 


Muutaman viikon kurssi ei tietenkään voi olla kovin kattava. Koulutuksessa tulisi käydä läpi myös taloudellista turvallisuutta, rahansiirtojen turvaamista, sekä kauppakirjan laatimista. 
Oppitunti tarvittaisiin myös kertomaan välittäjän vastuusta ja etiikasta.  

Tapasimme itse henkilön jokin aika sitten, joka on vastuussa siitä, että välittäjänä toimiminen ja lupien saaminen on helpottunut huomattavasti. 
Hän oli ylpeä tekemästään työstä ja helpotuksista ja että uusia välittäjiä nousee edelleen kuin sieniä sateella. 

Meidän näkökannasta katsoen asia on kuitenkin hieman ristiriitainen. Olisi hyvä, jos tämä henkilö olisi käyttänyt energiansa ennenminkin parantaakseen alan turvallisuutta ja laatua. 
Tämä osoittaa taasen sen, että ajatellaan enemmän välittäjiä, eikä asiakasta. 

Tämä on aiheuttanut välittäjien tulvan Alanyassa. Puutetta on kuitenkin välittäjistä, jotka ovat oikeasti päteviä ja luotettavia. 

Me 2Basella uskomme erillaisuuteen. Haluamme tehdä työtä asiakaslähtöisesti ja huomioimme aina asiakkaan tarpeet ennen omiamme. 
Uskomme, että tämä takaa meille enemmän myyntejä ja enemmän asiakkaita.

Miten sitten valita oikea välittäjä, kun edes laillistettu välittäjä ei välttämättä ole pätevä? Suosittelemme, että otat huomioon seuraavat faktat: 

Yritys vai yksityinen henkilö?
Onko välittäjä yrityksen palvelussa, jolla on toimisto, sekä muita työntekijöitä, vai onko kyse henkilöstä, joka "lainaa" toimistoa tarvittaessa. 
Suosittelemme, että käytät aina toimistoa ja henkilöä, joka on yrityksen palveluksessa.Näin sinulla on tukiverkko, joka voi auttaa sinua koko ostoprosessin ajan ja sen jälkeen.

Suositukset
Onko välittäjällä suositteleijoita? Ja tunnetko ketään, joka kenties käytti samaa välittäjää. 

Kommunikointi
Kaikista parasta on kommunikoida omalla äidinkielellä. Jos englanti ei ole äidinkielesi tai, et ole täysin varma kielitaidostasi, valitse välittäjä, joka puhuu äidinkieltäsi.

Tieto
Saatko tietoa automaattisesti vai pitääkö sinun pyytää sitä? 
Pidä huoli, että välittäjä kertoo sinulle kaiken, pyytämättä. 

Tässä muutamia asioita, jotka on hyvä saada kirjallisena ja pyytämättä: 

- Myyntiesite kohteesta.

- Talouskatsaus kohteesta, joka sisältää myös kaikki ostamiseen liittyvät kulut.

- Katsaus kuinka markkinat kehittyvät  ja millä aikajanalla.

- Ostajan opas, joka kertoo sinulle kaikki näkökannat ostamiseen liittyen. 

Maalaisjärki
Hengitä syvään ja käytä maalaisjärkeä: Tunnustele fiiliksiä ja maalaisjärkeäsi, miltä sinusta tuntuu? Mitä tuntemuksia välittäjä saa aikaiseksi sinussa? Luottaisitko välittäjääsi, jos olisit kotimaassasi? 

Törmäämme usein ostajiin, joille asuntoja ovat tarjonneet tarjoilijat, kultakauppiaat, tai muut henkilöt, joka kokevat itsensä "päteviksi" välittäjiksi. 

Yleensä heillä ei ole ammattitaitoa ja ostaja tuntee sen. Monet ottavat näiden kokemusten jälkeen yhteyttä ammattitaitoiseen välittäjään alalla. 

Ikävä kyllä usein käy myös niin, että kaupat on ehditty tehdä ja apua tarvitaan ongelmien selvittämiseen ja paperiasioiden hoitoon, tai tulkkaukseen.

On erittäin tärkeää, kun valitset välittäjää Alanyasta, että teet hieman taustatyötä ja selvität kenen kanssa asioit. Tärkeää on myös luottamus ja tunne, että asiat hoituvat, eikä vain puheen tasolla, vaan myös käytännössä. 

On ikävää, että kaikki laillistetut välittäjätkään eivät ole päteviä.


Kun oikea välittäjä ja henkilö on löytynyt, tie unelmiesi asuntoon  on paljon helpompi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti