maanantai 3. heinäkuuta 2017

Asunnon myynnin toimeksianto, ei automaattisesti myy asuntoa

Loma-asunnon myyminen ulkomailta on oma haasteensa. Pelkästään välittäjän kanssa sopiminen ja asunnon myyntiin laitto, ei itsessään myy asuntoa.

Sekä välittäjän, että asunnon omistajan on hyvä ymmärtää, että asunnon myyminen Turkissa, ei ole sama asia, kuin myyminen kotimaassasi.

Tänään kerromme, mitä sinä asunnon omistajana voit tehdä houkutellaksesi ostajia asuntoosi ja jotta potentiaalisille ostajille jäisi mahdollisimman hyvä kuva asunnostasi.

Yksi suurimmista eroista ostajista kotimaassasi ja 
ostajista ulkoimailla sijaitsevaan asuntoon, on se, että ulkomailla sijaitseva asuntosi saa vain yhden mahdollisuuden, kun taas kotimaassa ostajat vierailevat useamman kerran mielenkiinnon kohteessaan ja tuntevat alueen, olosuhteet yms paremmin. 
Ulkomailla ostajat käyvät asunoissa monesti vain kerran, tämän takia ensivaikutelma on äärimmäisen tärkeä, jotta ostopäätös syntyy nopeasti.  

Tämä on monesti aika kysymys, ulkomailla ostajat ovat useasti vain muutaman päivän tai korkeintaan viikon ja siinä ajassa tutustutaan kohteisiin, tehdä päätös, päästä yhteisymmärrykseen myyjän kanssa, hoitaa sopimuspuoli yms tärkeät asiat.

Kun tiedät, että sinulla on ehkä vain yksi mahdollisuus vakuuttaa potentiaalinen ostaja, on hyvä kiinnittää huomio myös yksityiskohtiin.

Asunnon myynnin toimeksianto, ei automaattisesti myy asuntoasi.  

On hyvä muistaa, että ostaja saattaa olla hieman epävarma, koska ovat sijoittamassa isoa summaa rahaa ulkomailla sijaitsevaan asuntoon. He eivät täysin tunne paikallisia lakeja, sääntöjä ja vaatimuksia, taikka ymmärrä paikallista kieltä. 


Ei siis tarvita paljon, jotta potentiaalinen ostaja pelästyy ja jättää ostamatta. Taas yksi syy optimoida kaikki mahdollinen ja tarkistaa yksityiskohdat.

Tässä asioita, joista sinun myyjänä tulisi huolehtia:


Onko asuntosi siisti? 

Tarkoitamme, sillä myös yleistä siisteyttä, eli ei mielellään kenkien riviä eteisessä, tai roikkuvia takkeja. Kylpyhuoneesta on hyvä piilottaa shampoo pullot yms kaappeihin.

Ei henkilökohtaisia tavaroita esillä ja mielellään ei ollenkaan...

Henkilökohtaiset tavarat voit jemmata kaappeihin. Ostaja ei halua nähdä ruokaa jääkaapissa, haisevia sukkia lattioilla, tennismailoja, pyyhkeitä roikkumassa kylpyhuoneessa tai ovien karmeilla, silitylautaa tms. Laita siis kaikki henkilökohtainen kaappeihin säilöön.  


Ostajan ei tulisi saada tunnetta sinusta ja perheestäsi asumassa loma-asunnossa, vaan itsestään ja omasta perheestään.  


Toki asunnon tulee olla myös perussiisti. Etenkin kylpyhuone ja keittiö on oltava siistejä ja mm vessanpytyn kansi on hyvä olla kiinni.

Jätä valot päälle
Pimeä huoneisto ei houkuttele ketään. Voit siis jättää valot päälle ja laittaa sähköt pois päältä pääkatkaisijasta. Näin asuntoon syttyy valot, kun sähköt laitetaan päälle, eikä välittäjän tarvitse juosta joka huoneessa erikseen laittamassa valoja päälle.  


Kaikki asuntoon liittyvät paperit on oltava selvät 
Tarkista, että kaikki tarvittavat paperit löytyvät mm asumislupa eli Ferdi Iskan.


Varmista, että kaikki laskut, vesi, sähkö, kiinteistövero, vastikkeet yms on maksettu. 

Käytä varastointiin tarpeetonta huonetta

Usein parvekekalusteet nostetaan sisään asuntoon, kun asunto ei ole käytössä. Ideaalista olisi, jos välittäjä saisi aseteltua ne parvekkeelle näytön ajaksi, tämä ei kuitenkaan usein ole mahdollista. 

Jos parvekekalusteet ovat sisällä, on ne hyvä nostaa vähiten käytettyyn huoneeseen, esim usemman makuuhuoneen asunnoissa pienempään makuuhuoneeseen.

Toivomme, että parvekekalusteet eivät ole vastassa eteisessä, eikä myöskään mielellään olohuoneessa tai keittiössä.  

Säilytystilana voi käyttää sängyn alustoja, kaappeja yms, mikä ei pilaa asunnon yleisilmettä.

Tee makuuhuoneestasi houkuttele nukkumapaikka
Moderneilla tekstiileillä, tyynyillä yms saat makuuhuoneesta houkuttelevan. Vältä vanhanaikaisia kuoseja mm kukkia.

Moderni, yksinkertainen, siisti, siinä perusasiat. 

Matot
Vältä liikoja mattoja, muutama moderni, tyylikäs, muuhun sisustukseen sopiva matto riittää. Myöskään kylpyhuoneessa ei tarvita mattoa.


Useimmat ostajat eivät pidä matoista, jolleivät ne ole juuri sopivat asuntoon. Matot voi piilottaa pois. 


Vahingot = unohda myyminen

Voit unohtaa myymisen, jos asunnossasi on vahinkoja. Ihmiset etsivät unelmaa, täydellistä asuntoa heille. Vahinkojen näkeminen ei edistä myyntiä.

Jos asunnossasi on vahinkoja, korjauta ne ennen myynnin aloitusta.

 "kyllä, lupaan korjata kaikki vahingot, jos ostat asuntoni" argumentti ei vie mihinkään, muutakuin lähtöruutuun. 


Myyjänä sinulla on siis monta asiaa mietittävänä. Tärkein tietenkin se, että voit vaikuttaa asunnon myynti mahdollisuuksiiin posititiivisesti. 


Toivotamme kaikille onnea asunnon myyntiin... 
  

Tätä blogia ylläpitää 2Base Kiinteistövälitys & My2Base Holiday Homes

Vieraile sivuillamme:
Huoneistoja myytävänä: www.2base.fi
Vuokraus  & Huolinta: www.my2base.fi
Verkkokauppa: www.my2baseshop.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti