tiistai 24. helmikuuta 2015

Ole tarkkana ettet joudu yllätetyksi


Viime vuosikymmenellä pankkitoiminta Turkissa on kehittynyt ja on nykyään  modernia liiketoimintaa alalla, jolla on paljon aktiivisia toimijoita.

Joidenkin pankkien omistuspohja on säilynyt turkkilaisena kun taas toiset ovat sulautuneet osaksi eurooppalaisia pankkiryhmittymiä.


Kymmenen vuotta sitten oli hankalaa saada lainaa ja korot hipoivat taivaita. Toisaalta pankkipalveluita pystyi käyttämään ilman korkeita palvelumaksuja.


Nykyään kaikki on toisin. Lainoja myönnetään nopeammin kuin McDonalds tarjoilee hampurilaisen ja palvelumaksut ovat kohonneet tähtitieteellisiksi.Tämä toisaalta on hyvä uutinen heille, jotka haluavat rahoittaa unelmakotinsa paikallisella kiinnelainalla. Toisaalta niiden, jotka haluavat pankkitilin vain  pienehköä rahaliikennettä varten, kannattaa olla tarkkana; se nimittäin voi käydä kalliiksi. 

Useat turkkilaiset pankit perivät jopa 10 TL kuukausittaista palvelumaksua jokaisesta tilistä. Tämä maksu peritään ihan vain siitä riemusta, että pankkitili on käytettävissäsi. Mikäli et käytä tiliäsi juurikaan, maksat nopeastikin jopa satoja liiroja - kirjaimellisesti tyhjästä. Osa pankeista jättää maksut perimättä, mikäli liität sähkö- ja vesilaskusi automaattiseen maksupalveluun. 


Monilla asunnonomistajilla on Turkissa pankkitili vailla aktiivista käyttöä. Mikäli olet yksi heistä, suosittelemme harkitsemaan tilin tarpeellisuutta ja sitä, kannattaisiko tili sulkea. Tilin pitäminen avoinna saattaa nimittäin lopulta maksaa suuriakin summia....


Oletko 2Basen asiakas, jolla on kysyttävää mahdollisista pankkitileistäsi ?

Siinä tapauksessa ota meihin yhteyttä chatissa, sähköpostilla tai soita meille.... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti