torstai 13. helmikuuta 2014

Mitä laskuja tulee ja miten ne maksetaan ?


Kun kauppakirjat on allekirjoitettu, tapu saatu ja huonekalut hankittu, ei muuta tarvitse kuin muuttaa sisään ja alkaa nauttia uudesta lomakodista ihanassa Turkissa. On kuitenkin muutamia huomioitavia asioita, jotka on syytä pitää mielessä. Muussa tapauksessa vietät lomapäiväsi asioilla juosten etkä suinkaan rentoudu altaalla kaikessa rauhassa.

Sähkö Kulutettu sähkö on tietenkin maksettava ja se tapahtuu mittarin antamien kulutuslukemien perusteella.

Sähkön voi maksaa käymällä paikan päällä sähkölaitoksella tai tekemällä maksupalvelusopimuksen turkkilaisen pankin kanssa.

Pidä kuitenkin mielessä, että mikäli pankkitilillä ei ole rahaa, maksupalvelusopimus peruuntuu automaattisesti ja se on käytävä tekemässä uudelleen pankissa. Ei siis riitä, että vain lähettää tilille rahaa.

Vesi Veden käytöstä peritään maksu eri tavoin eri kunnissa. Muutamassa kunnassa on mittarit, joihin ladataan rahaa muovikortilla; eräänlainen prepaid-järjestelmä. 

Useimmissa paikoissa on vesimittarit, joiden perusteella vesilaskutus tapahtuu.

Huomioithan, että kaikissa kunnissa ei ole mahdollista laittaa vesilaskuja pankin maksupalveluun. Tällöin lasku on käytävä maksamassa kunnantoimistoon.


Kiinteistövero maksetaan joko vuosittain tai puolivuosittain paikalliselle kunnalle.

Vakuutus Suosittelemme asunnonottajia ottamaan sekä pakollisen maanjäristysvakuutuksen että kotivakuutuksen. Molemmat maksetaan valitulle vakuutusyhtiölle. Vakuutus on voimassa vuoden kerrallaan ja se on uudistettava vuosittain. 


Mitä tapahtuu, ellei laskuja makseta ? Jos sähkö- tai vesilasku jäävät maksamatta, sähkön ja veden toimitus katkaistaan sinetöimällä mittari.

Jos kiinteistövero on rästissä, summalle alkaa kertyä korkoa. Asuntoa ei myöskään voida myydä, ennenkuin rästit maksetaan pois.


Vakuutusmaksun maksamatta jättäminen aiheuttaa sen, että vakuutus ei ole voimassa eikä korvauksia vahingon sattuessa makseta.

Jos perittävät summat vedestä, sähköstä, veroista tai muusta ovat huomattavia, asiakas saattaa päätyä perintään (turkiksi "ICRA")

Onko olemassa tahoa, joka hoitaisi maksut puolestani ?  Kyllä on. Me 2Base Kiinteistönvälityksellä tarjoamme asiakkaillemme vuosittaista palvelua, joka sisältää laskujen maksun.

Tämä tarkoittaa, ettei sinun tarvitse seistä jonottamassa vuoroasi sähkölaitoksella tai käyttää kallisarvoisia lomapäiviäsi varmistaaksesi, että vakuutus on maksettu.

Palvelumme on hyvä ratkaisu niille, jotka tulevat Turkkiin vain ja ainoastaan viettämään lomaa.


Viestin kirjoitti 2Base Kiinteistövälitys & My2Base Holiday Homes
Käy nettisivuillamme:
Myytävät loma-asunnot: www.2base.com
Vuokraus & Palvelut: www.my2base.com
Verkkokauppa: www.my2baseshop.com
Miten voimme auttaa sinua?
Yhtenä kokeneimmista Turkin asuntoihin keskittyvistä kiinteistövälityksistä voimme tarjota sinulle laajan valikoiman hyviä asuntoja ja parhaita palveluja.
- Paras ja suurin valikoima asuntoja sekä yksityisiltä myyjiltä että rakentajilta
- Rehellistä ja luotettavaa tietoa
- Parasta palvelua kuten vuokraus, isännöinti, huolto ja verkkokauppa


Facebook Liity seuraamaan meitä – se voi olla hauskempaa kuin luuletkaan.Tilaa uutiskirjeemme Liity postituslistallemme ja saat uutisia ja tietoja. Uutiskirje lähetetään n. kerran kuussa. Kaikki olellinen tieto yhdessä paikassa! Uutiskirje on todella suosittu kaikkien Turkin asunnoista kiinnostuneiden piirissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti