perjantai 8. marraskuuta 2013

Pieni muutos - suuri merkitys

Pieni muutos Turkin maarekisteriotteisiin liittyvässä lainsäädännössä on juuri saatu valmiiksi. Näinä päivinä laki otetaan käytäntöön taputoimistoissa eri puolilla Turkkia .

Ja vaikka muutos on pieni , sillä on suuri vaikutus ulkomaalaisille, jotka aikovat myydä tai ostaa kiinteistöjä Turkissa.

Muutos tarkoittaa sitä , että jos ulkomaalaiset aikaisemmin tyypillisesti joutuivat odottamaan 2-4 kuukautta ennen kuin heille myönnettiin taput (maarekisteriotteet) , tulevaisuudessa odotusaika voi olla niinkin lyhyt kuin vain 7-14 päivää .

On siis jälleen tullut entistä houkuttelevammaksi ostaa asunto Turkista:
- Ostaja voi saada omistusoikeuden pian kaupanteon jälkeen
- Myyjä saa kauppahinnan käyttöönsä paljon nopeammin
- Välittäjälle koko prosessi ja kauppa on saatettu päätökseen muutaman viikon kuluessa, kun aiemmin kului useita kuukausia .

Samoin on merkittävästi lyhennetty listaa maista, joiden kansalaiset eivät voi hankkia kiinteistöjä Turkissa.
Nykyään vain Israelin​​, Armenian ja Syyrian kansalaiset eivät voi hankkia kiinteistöjä Turkissa .

Taustaa: Turkissa asunnolla on oltava sotilasviranomaisen hyväksyntä, jotta se voidaan siirtää ulkomaalaisen omistukseen . Näitä lupia ovat myöntäneet  nimetyt sotilasviranomaiset eri puolilla Turkkia, ja tämä on tavallisesti vienyt aikaa 2-4 kuukautta per kiinteistö / asunto .
Tulevaisuudessa nämä luvat myöntää paikallinen viranomainen .
Ainoa edellytys on , että kiinteistö, jossa asunto / huoneisto sijaitsee , on jo saanut yhden luvan sotilasviranomaisilta, ja että tämä lupa on myönnetty vuoden 2011 jälkeen .
Toisin sanoen : Jos rakennukselle/tontille on myönnetty tapu ulkomaalaiselle vuoden 2011 jälkeen, tämä on edellyttänyt, että rakennus/tontti on saanut sotilasviranomaisen luvan. Tämän luvan voivat paikalliset viranomaiset "kierrättää" muille saman rakennuksen asunnoille eikä lupaa tarvitse enää uudestaan hakea sotilasviranomaisilta.
Viestin kirjoitti 2Base Kiinteistövälitys & My2Base Holiday Homes
Käy nettisivuillamme:
Myytävät loma-asunnot: www.2base.com
Vuokraus & Palvelut: www.my2base.com
Verkkokauppa: www.my2baseshop.com
Miten voimme auttaa sinua?
Yhtenä kokeneimmista Turkin asuntoihin keskittyvistä kiinteistövälityksistä voimme tarjota sinulle laajan valikoiman hyviä asuntoja ja parhaita palveluja.
- Paras ja suurin valikoima asuntoja sekä yksityisiltä myyjiltä että rakentajilta
- Rehellistä ja luotettavaa tietoa
- Parasta palvelua kuten vuokraus, isännöinti, huolto ja verkkokauppa


Facebook Liity seuraamaan meitä – se voi olla hauskempaa kuin luuletkaan.Tilaa uutiskirjeemme Liity postituslistallemme ja saat uutisia ja tietoja. Uutiskirje lähetetään n. kerran kuussa. Kaikki olellinen tieto yhdessä paikassa! Uutiskirje on todella suosittu kaikkien Turkin asunnoista kiinnostuneiden piirissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti