maanantai 26. elokuuta 2013

Asunnon myynti edellyttää vaivannäköä

Loma-asuntosi ei tule myydyksi vain sillä, että se laitetaan myyntiin.
Kun asunto halutaan saada kaupaksi, se vaatii enemmän kuin vain tapaamisen välittäjän kanssa ja asunnon laittamisen esille.
 


On tärkeää, että sekä sinä asunnon omistajana että välittäjä ymmärrätte, että on iso ero siinä, myykö asuntoa Suomesta vai myykö asuntoa ulkomailta.Tarkastellaanpa, mitä sinä asunnon omistajana voit tehdä saadaksesi asunnon houkuttelemaan ostajia ja varmistaaksesi, että asuntoa esitellään kiinnostuneille ostajille.

Verrataan asunnonostajaa kotona Suomessa ja asunnonostajaa, joka etsii loma-asuntoa Turkista. Yksi suurimmista eroista on se, että tavallisesti loma-asunnolla on vain yksi tilaisuus vakuuttaa ostaja siitä, että juuri tämä asunto on tätä ostajaa varten.
Kun ostaja etsii asuntoa Suomesta, hänellä tavallisesti on hyvin aikaa ja mahdollisuuksia tutustua asuntoon useampaan otteeseen ennen kuin tekee päätöksen, ostaako asunnon vai ei.
Mitä tulee loma-asunnon hankkimiseen, usein ostajalla on tilaisuus vain yhteen kertaan tutustua asuntoon ja sitten onkin jo päätettävä, tekeekö kaupat.
Tavallisesti tämä johtuu siitä, että loma-asunnon ostajalla useimmiten on vain rajoitettu aika käytettävissä ja tekemistä on paljon: tutustua kiinnostaviin kohteisiin, tehdä valinta ostettavasta asunnosta, perehtyä sopimukseen, allekirjoittaa sopimus ja huolehtia kaikista käytännön asioista.

Koska sinulla siis on vain yksi tilaisuus vakuuttaa kiinnostunut ostaja siitä, että juuri sinun asuntosi on sopiva hänelle, on tärkeää, että teet kaikkesi, jotta kaikki yksityiskohdat toimivat sinun hyväksesi.

Loma-asuntosi ei tule myydyksi vain sillä, että sen laittaa myyntiin.

Älä unohda, että loma-asunnon ostaja on usein huolestunut paitsi siitä, että sijoittaa suuren summan rahaa - ehkäpä kaikki sääästönsä - myös siitä, että on sijoittamassa rahaa maahan, jossa ei puhuta samaa kieltä ja jossa lait, säännöt ja määräykset eivät ole samat kuin kotimaassa.
Ei vaadi paljoa, että ostaja säikähtää ja jättää kaupat tekemättä. Tässäkin sinulle myyjänä yksi syy lisää olla itsekin mahdollisimman hyvin perillä yksityiskohdista.

Tässä lista asioista, joita on syytä ottaa huomioon...

Onko asuntosi siivottu ja näyttääkö se hyvältä ?
Ja tässä tarkoitetaan todella siistiä ja huoliteltua!
Ei shampoopulloja suihkun kulmassa, tohveleita eteisessä eikä takkeja ja muita vaatteita eteisen naulakossa.

Ei henkilökohtaisia esineitä näkyvillä - ehdottomasti ei !

Poista näkyviltä hammasharjat, ruuat jääkaapista, tennismailat, silitysraudat, pikkupyyhkeet, vanhat sukat ja muut henkilökohtaiset tavarat. Laita ne kaappiin tai varastoon.

Kiinnostunut ja mahdollinen ostaja ei kaipaa tietoa ja tuntumaa sinun ja perheesi elämästä, kun hän tarkastaa asuntoa ostomielessä.

Ostajan on saatava tilaisuus saada mielikuva itsestään ja omasta perheestään heidän unelmiensa loma-asunnossa...

On kiinnitettävä huomiota myös puhtauteen. Erityisesti keittiö ja kylpyhuone kannattaa varmistaa. Wc-istuinten kannet lasketaan alas.

Pidä valot päällä; pimeä asunto ei koskaan toivota tervetulleeksi.
Pidä aina kaikki valot päällä ja käytä päävirtakatkaisijaa sähkön päälle/pois kytkemiseen.
Välittäjäsi voi myös helposti sytyttää valot pääkytkimestä.

Pidä paperit järjestyksessä
Huolehdi, että kaikki paperit ovat kunnossa saatavilla. Jos asunnoltasi puuttuu asumislupa (Ferdi Iskan- niminen asiakirja Turkissa), huolehdi sen hankkimisesta.

Muista maksaa sähkölaskut, vesilaskut, asukasyhdistysmaksut ja kiinteistöverot niin, että asuntoon ei kohdistu velkoja.

Jos ei ole muuta vaihtoehtoa, käytä vähiten merkittävää huonetta varastona. Joskus on tarpeen siirtää parvekekalusteet asunnon sisätiloihin. Ihannetilanteessa välittäjäsi siirtää ne paikoilleen ennen asunnon esittelyä ostajaehdokkaalle.

Valitettavasti vain emme elä ihannemaailmassa eikä välittäjällä aina ole mahdollisuutta käydä asunnolla ennen kuin sinne viedään kiinnostuneita asiakkaita.

Niinpä jos siirrät parvekekalusteet sisälle, käytä vähiten tärkeää huonetta varastona. Useimmiten makuuhuone on sopiva tähän tarkoitukseen. Jos asunnossa on useita makuuhuoneita, varastoksi sopii vähiten houkutteleva. 
Varastoksi ei koskaan valita sisääntuloaulaa/eteistä, olohuonetta, keittiötä tai kylpyhuonetta.

Pyri ensin sijoittamaan kaikki irtotavarat kaappeihin, sänkyjen alle tai muualle, missä ne eivät vaikuta yleisilmeeseen.

Houkuttele ostaja pyytämään koemajoitusta asunnossa
Uudenaikainen ja kutsuva makuuhuone voi olla juuri se merkittävä tekijä. Vältä vanhanaikaisia kukallisia pellavalakanoita sekä vanhanaikaisia peitteitä.

Pidä makuuhuone nykyaikaisena, yksinkertaisena ja houkuttelevana. Sijoita vaikka pari tyynyä sängylle....

Vältä liikoja mattoja asunnossa, koska niitä voidaan pitää vanhanaikaisina. Tämä koskee sekä olekeskelutiloja että kylpyhuoneita.
Useimmat ostajat eivät ole kiinnostuneet toisten matoista, joten elleivät ne todella hyvin sovi asuntoon, siirrä ne pois näkyviltä.
 
Vaurioita asunnossa? Voit unohtaa myynnin ..
Lyhyesti ja ytimekkäästi: jos asunto on vahingoittunut, voit unohtaa myynnin.
Korjauta vauriot, mikäli sellaisia on.
Ilmoitus "Jos ostat asunnon, korjautan vahingot" ei juurikaan lämmitä ostajaa vaan päädyt lopulta lähtöpisteeseen: yrität myydä asuntoa, joka kaipaa korjauksia...


Kaikki ylläoleva huomioiden asunnon myynti saattaa vaikuttaa kovalta hommalta. Toisaalta sinulla on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa myyntiin positiivisesti.

Toivotamme lämpimästi onnea myyntiin !


Viestin kirjoitti 2Base Kiinteistövälitys & My2Base Holiday Homes
Käy nettisivuillamme:
Myytävät loma-asunnot: www.2base.com
Vuokraus & Palvelut: www.my2base.com
Verkkokauppa: www.my2baseshop.com
Miten voimme auttaa sinua?
Yhtenä kokeneimmista Turkin asuntoihin keskittyvistä kiinteistövälityksistä voimme tarjota sinulle laajan valikoiman hyviä asuntoja ja parhaita palveluja.
- Paras ja suurin valikoima asuntoja sekä yksityisiltä myyjiltä että rakentajilta
- Rehellistä ja luotettavaa tietoa
- Parasta palvelua kuten vuokraus, isännöinti, huolto ja verkkokauppa


Facebook Liity seuraamaan meitä – se voi olla hauskempaa kuin luuletkaan.Tilaa uutiskirjeemme Liity postituslistallemme ja saat uutisia ja tietoja. Uutiskirje lähetetään n. kerran kuussa. Kaikki olellinen tieto yhdessä paikassa! Uutiskirje on todella suosittu kaikkien Turkin asunnoista kiinnostuneiden piirissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti