keskiviikko 7. syyskuuta 2022

Kesä 2022 - Mitä sinun tulee tietää asuntomarkkinoista
Kesä 2022 - Mitä sinun tulee tietää asuntomarkkinoista


Viimeisen vuoden aikana olemme nähneet Alanyan alueen asuntojen suotuisan kehityksen. Ostajat ovat hyvin kiinnostuneita sekä Alanyan keskustan, että ulkopuolistenkin alueiden asunnoista. Ja myyjät saavat viimeinkin sellaisia hintoja mistä haaveilivat muutama vuosi sitten.


Joten havaittavissa on todellakin nouseva trendi ja lukuisat mahdollisuudet Alanyan asuntojen suhteen.


Kuitenkin, kokemattomalle markkinat voivat tuoda tullessaan sudenkuoppia.

Joten katsotaanpa miten asiat nyt ovat.


Miksi hinnat nousivat?

Vuoden 2021 keväällä huomasimme positiivisen vivahteen. Uusia asiakkaita tuli kaikkialta maailmasta ja kiinnostuneita yhteydenottoja tuli runsaasti.

Tämä positiivinen kehitys jatkui 2022 ja Ukrainan surulliset tapahtumat vain lisäsivät markkinoiden kiinnostusta. Tälläisiä hintoja emmekä markkinoiden liikkuvuutta ole nähneet moneen vuoteen .


Varo matalia tarjouksia

Valitettavasti olemme huomanneet, että jotkut välittäjät ja talonmiehet yrittävät ottaa suoraan yhteyttä asunnonomistajiin ja tarjota heille asunnosta huomattavasti alle markkinahinnan. He toivovat, että omistaja ei tiedä nykyistä hintakehitystä ja he yrittävät ostaa huoneiston ainakin 25 % alle markkinahinnan jolle he saavat myydessään tämän huoneiston nopean ja helpon voiton.

Käytä siis ammattilaista arvioimassa huoneistosi arvo.


Älä ole epärealistinen


On tärkeää, ettet tavoittele huoneistollasi epärealistisen korkeaa hintaa. Ylihinnoiteltu huoneisto jää myymättä ja jää käsiisi kun markkinat kääntyvät. Tällöin joudut myymään sen edullisemmin kuin olisit saanut oikein hinnoiteltuna.

Suosittelemme, että hyödynnät hinnoittelua, mutta asetat silti realistisen hinnan, jolla huoneisto myydään.


Epävakaa markkina


Nykyinen markkinatilanne on erittäin epävakaa. Tällä tarkoitamme, että on paljon ostajia mutta on myös paljon heitä jotka haluavat myydä voitolla. Näemme myös, että tilanne voi muuttua pikaisestikin. Esimerkiksi sitä voi muuttaa muutama viikko sinne tullut tiedote Mahmutlarin, Kargicakin, Kestelin ja Avsallarin alueista, että sinne ei enää myönnetä oleskelulupia ulkomaalaisille.


Tämä päätös siirsi paljon potentiaalisia ostajia näiltä alueilta mm. Cikcillin, Tosmurin ja Oban alueille, joihin edelleen myönnetään oleskelulupia.Yhteenvetona voidaan sanoa, että tilanteet muuttuvat kuitenkin positiivisempaan suuntaan.

Joten pienellä varovaisuudella sekä ammattimaisella opastuksella tässä markkinatilanteessa voivat onnistua sekä ostajat että myyjät.

Kuten tiedät, 2Base on aina valmiina auttamaan sinua, oletpa sitten myyjä, ostaja vai muuten vain asiasta kiinnostunut.

Odottelemme yhteydenottoasi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti