tiistai 6. syyskuuta 2016

Mitä odottaa 2016 vuoden loppupuolelta


Tähän mennessä vuosi 2016 on ollut mielenkiintoinen kaikkine uutisineen täällä Turkissa. 


Emme kuitenkaan pohdi turkin poliittista tilaa tässä blogissa, muut mediat tekevät sen puolestamme, joten ei ole syytä toistaa jo kuultua.  


Sen sijaan keskitymme kiinteistö markkinoihin ja mihin suuntaan ne ovat mielestämme kehittymässä vuoden 2016 jälkipuoliskolla.


Emme tietenkään voi antaa 100% tietoa, mutta 13 vuoden kokemuksella markkinoista, voimme ainakin aavistella tulevaa. Postiivista on se, että liikkeellä on edelleen kiinnostuneita ostajia ja, että kiinteistöjä myydään edelleen.  

Ulkomaalaisilla ostajilla on tällä hetkellä jo olemassa oleva side Turkkiin, sekä kiinteistö markkinoihin.

Puhutaan esimerkiksi ostajista, joilla jo on loma-asunto Turkissa ja nyt etsitään toista tai halutaan vaihtaa isompaan tai parempaan, tai ostajista, jotka ovat jo vuosia matkustaneet Turkkiin ja ovat nyt päättäneet hankkia oman loma-asunnon. 


Sen sijaan uusia asiakkaita on äärimmäisen vaikea houkutella tällä hetkellä varsinkin, jos heillä ei ole minkäänlaista yhteyttä tai tuntemusta Turkista. 

Tämä on suora seuraus Turkin nykytilasta, eikä ostohalukkuus palaa, ennenkuin maan poliittiinen tilanne on taas vakaalla pohjalla.

Turkkilaiset ostavat edelleen

Paikallisissa ostajissa tilanne näkyy tietenkin vähiten. He ostavat ja sijoittavat edelleen. Puhutaan ostajista, joiden taloudellinen tilanne on viimeisen 5-10 vuoden aikana vahvistunut, he pystyvät nyt investoimaan asuntoon, usein kuitenkin edullisimmista kohteista. 

Toki välillä tuntuu, että paikallisetkin pidättelevät hieman, mutta uskomme, että heidän osalta tilanne palautuu nopeammin, kuin ulkomaalaisten ostajien osalta.  Ulkomaalaiset haluavat myydä

Näyttää siltä, että useat ulkomaalaiset asunnon omistajat, jotka ovat miettineet myyntiä, ovat viimeaikaisten tapahtumien johdosta tehneet päätöksen myynnin suhteen. 

Tämä tarkoittaa sitä, että uusia kohteita tulee nyt tiuhempaan myyntiin ja meidänkin valikoimiin ja tilanne suosii enemmän ostajia, kuin myyjiä.Emme odota, että hinnat enää laskisivat, koska hintataso on jo hyvin kohtuullinen 

Tilanne, jossa hinnat alkavat taas nousta on ehkä hieman pidemmällä tulevaisuudessa. 

Tai jos sanotaan toisella tavalla, niin nyt on hyvä aika ostaa, ei niinkään hyvä aika myydä. 


Muista, että voit aina ottaa meihin yhteyttä  kaikissa kiinteistö markkinoita koskevissa asioissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti