maanantai 29. syyskuuta 2014

Autolla Turkkiin


Viime vuosina on tullut suositummaksi asunnonomistajien keskuudessa käyttää matkaan  enemmän aikaa: hypätä autoon ja ajaa Euroopasta Turkkiin.


Ajomatka on hieno tilaisuus viettää unohtumattomia hetkiä tien päällä ja ajoon Euroopasta Turkkiin on monia reittivaihtoehtoja.
Tavallisesti käytetään jotakin kolmesta päävaihtoehdosta: - itäisen Euroopan kautta (Tsekki, Slovakia, Unkari, Romania, Bulgaria)- Välimeren rannikko (Itävalta, Slovenia, Kreikka) - saapuminen laivalla Italiasta
Mikään reitti ei ole varsinaisesti toistaan parempi mutta monet näyttävät välttävän ajoa Bulgarian kautta johtuen siellä tapahtuneista varkauksista.
Turkkiin saapuessa voi olla hyvä idea välttää ruuhkainen Istanbulin ympäristö ja suunnata sen sijaan etelään historiallisesti kiinnostavalle Canakkalen alueelle.


Kun saapuu Turkkiin ulkomaille rekisteröidyllä autolla, se merkitään passiin ja kyseisen ajoneuvon on poistuttava maasta viimeistään 6 kuukauden kuluessa maanhantulosta.
On kuitenkin mahdollista jättää kulkuneuvo Turkkiin ja poistua itse maasta. Auton voi siis ajaa maahan, viipyä esimerkiksi kuukausi, lähteä maasta ja sitten palata kolme kuukautta myöhemmin hakemaan auto Turkista. Näin voit mainiosti siirtää ajomatkat pidemmälle ajalle, jos esimerkiksi et välitä ajaa pitkää matkaa kotimaahan hetikohta saavuttuasi.
Voidaksesi poistua maasta ilman autoa, tarvitset luvan paikallisilta viranomaisilta. Suurimmissa kaupungeissa on omat tulliviranomaiset, jotka tavallisesti sijaitsevat satama-alueilla.
Aiemmin auto piti jättää erityiselle tullialueelle lentokentän läheisyyteen. Tämä ei nykyisin ole tarpeen vaan voit jättää auton lähes minne tahansa saatuasi asianmukaisen luvan viranomaisilta.
Mukavaa ajomatkaa....


Miten voimme auttaa sinua?

Yhtenä kokeneimmista Turkin asuntoihin keskittyvistä kiinteistövälityksistä voimme tarjota sinulle laajan valikoiman hyviä asuntoja ja parhaita palveluja.
- Paras ja suurin valikoima asuntoja sekä yksityisiltä myyjiltä että rakentajilta
- Rehellistä ja luotettavaa tietoa
- Parasta palvelua kuten vuokraus, isännöinti, huolto ja verkkokauppa


Facebook Liity seuraamaan meitä – se voi olla hauskempaa kuin luuletkaan.


Tilaa uutiskirjeemme Liity postituslistallemme ja saat uutisia ja tietoja. Uutiskirje lähetetään n. kerran kuussa. Kaikki olellinen tieto yhdessä paikassa! Uutiskirje on todella suosittu kaikkien Turkin asunnoista kiinnostuneiden piirissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti