maanantai 2. joulukuuta 2013

Turkissa ei vietetä joulua - vai vietetäänkö

Kaikki varmaankin tietävät, että enemmistö turkkilaisista on muslimeita ja heidän uskontonsa on islam.
Yhtä lailla tiedetään, että muslimeilla on samalla tavalla juhlia ja perinteitä kuin kristityilläkin. Se ei liene yllätys kenellekään.

Varsin usein täällä kuitenkin kysytään: Joulua ei vietetä Turkissa, vai kuinka ? Päällisin puolin kysymys saattaa vaikuttaa tyhmältä; turkkilaisethan ovat muslimeita... Vaan eipä kysymys niin tyhmä olekaan.

Otetaan esimerkiksi Alanyan suuri ostoskeskus, Alanyum. Tai Kipa, Alanyan suurin ruokakauppa. Molemmissa on joulukoristeita, joulupukkeja ja kuusenkoristeita pitkät käytävät pullollaan. Ja kappas, kuka tuleekaan vastaan seuraavalla käytävällä... eikös vain Joulupukki ? Kyllä !
Ja paitsi että hänellä on varmasti varsin kuuma Coca-Colan sponsoroimassa asussaan, hän on myös varsin ylipainoinen, hänellä on pitkä parta ja hän nauraa "hou-hou-hou". Aivan kuin tavatessamme hänet kävelykadulla.

Tämä vaatii selityksen. Ensinnäkin selitykseen kuuluvat dollarit ja sentit. Joulun toivat Turkkiin suuret kauppaketjut, jotka ovat nähneet tilaisuutensa joulun markkinoinnissa. Lisää myyntiä, lisää ihmisiä kauppoihin ja lisää myyntituloja.

Täällä joulua ei luonnollisestikaan vietetä uskonnollisena juhlana. Suurilta osin sitä voidaan verrata isänpäivään, äitienpäivään, ystävänpäivään jne. Kaikista näistä juhlapäivistä johtaa epäilyttävästi jäljet sylttytehtaalle - rahan ansaitsemiseen.

Toisaalta tämä tarjoaa meille suomalaisille vaihtoehtoisia joulunviettotapoja. Turkissa ei tanssita aidon kuusen ympärillä eikä kinkkuja saa joka kaupasta. Joulupukin ja joulupuun voi täältäkin silti löytää - ja lahjat tietenkin.

Joulun viettäminen Turkissa saattaa myös käydä kukkarolle. Muovisen runsaan metrin mittaisen joulukuusen saattaa saada kolmella liiralla. Se, että joulupukki saapuu uudenvuodenaattona eikä 24. joulukuuta, vaatii kyllä opettelua. Mutta joulua vietetään, Turkissakin.

Toivotamme kaikille Oikein Hyvää Joulunaikaa ja Onnellista Tulevaa Vuotta 2014 !Viestin kirjoitti 2Base Kiinteistövälitys & My2Base Holiday Homes
Käy nettisivuillamme:
Myytävät loma-asunnot: www.2base.com
Vuokraus & Palvelut: www.my2base.com
Verkkokauppa: www.my2baseshop.com
Miten voimme auttaa sinua?
Yhtenä kokeneimmista Turkin asuntoihin keskittyvistä kiinteistövälityksistä voimme tarjota sinulle laajan valikoiman hyviä asuntoja ja parhaita palveluja.
- Paras ja suurin valikoima asuntoja sekä yksityisiltä myyjiltä että rakentajilta
- Rehellistä ja luotettavaa tietoa
- Parasta palvelua kuten vuokraus, isännöinti, huolto ja verkkokauppa


Facebook Liity seuraamaan meitä – se voi olla hauskempaa kuin luuletkaan.Tilaa uutiskirjeemme Liity postituslistallemme ja saat uutisia ja tietoja. Uutiskirje lähetetään n. kerran kuussa. Kaikki olellinen tieto yhdessä paikassa! Uutiskirje on todella suosittu kaikkien Turkin asunnoista kiinnostuneiden piirissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti