maanantai 19. maaliskuuta 2012

Pitkäaikainen oleskelu Turkissa

Uudet säännöt pitkäaikaisesta oleskelusta
Viime aikoina on esitetty monenlaisia ohjeita koskien pitkäaikaista oleskelua Turkissa. Monet tiedot ovat osoittautuneet vääriksikin ja paljon hämmennystä on saatu aikaan.

Tässä Turkin suurlähetystön antamaa tietoa asiasta

Turkki alkaa noudattaa tekemäänsä päätöstä, jonka mukaan Turkissa vierailevien turistien oleskelun kokonaisaika ei saa ylittää 90 päivää 180 päivän jaksolla. Yli 90 päivää maassa oleskelevien ulkomaalaisten turistien tulee hakea oleskelulupaa. Suomen Ankaran-suurlähetystön saaman tiedon mukaan Turkin suurlähetystö ei myönnä suoraan oleskelulupaa, vaan Turkkiin matkustavan on ensin hankittava viisumi ja maahan saapumisen jälkeen anottava paikallispoliisilta oleskelulupaa.
Turkissa vierailevien turistien oleskeluaikaa koskeva päätös tuli voimaan 1.2.2012

Käytännössä siis ns. passinleimausmatkat esim. Alanyasta Kasiin eivät enää hyödytä, koska tarkastelujakso on 180 päivää. Vielä on ollut epäselvää sen osalta, pitääkö hankkia viisumi hankkia ennen matkaa. Varmin tapa on kysyä ohjeet henkilökohtaisesti, koska vaikuttaa siltä, että kaikilla viranomaisilla ei ole selvää toimintaohjetta ja päätöstä tulkitaan eri paikoissa vähän eri tavoin. On jo kuulunut huhuja päätöksen kumoamisestakin, joten parasta lienee tarkistaa tilanne oman matkan osalta ajankohtaisesti.

Tämä saattaa kuulostaa esteeltä niille, jotka haluavat asua pidempiä jaksoja Turkissa. Sitä se ei kuitenkaan ole, sillä on melko helppoa ja kivutonta hankkia oleskelulupa Turkissa.

Viestin kirjoitti 2Base Kiinteistövälitys & My2Base Holiday Homes
Käy nettisivuillamme:
Myytävät loma-asunnot: www.2base.com
Vuokraus & Palvelut: www.my2base.com
Verkkokauppa: www.my2baseshop.comMiten voimme auttaa sinua?
Yhtenä kokeneimmista Turkin asuntoihin keskittyvistä kiinteistövälityksistä voimme tarjota sinulle laajan valikoiman hyviä asuntoja ja parhaita palveluja.
- Paras ja suurin valikoima asuntoja sekä yksityisiltä myyjiltä että rakentajilta
- Rehellistä ja luotettavaa tietoa
- Parasta palvelua kuten vuokraus, isännöinti, huolto ja verkkokauppa

Facebook Liity seuraamaan meitä – se voi olla hauskempaa kuin luuletkaan.


Tilaa uutiskirjeemme Liity postituslistallemme ja saat uutisia ja tietoja. Uutiskirje lähetetään n. kerran kuussa. Kaikki olellinen tieto yhdessä paikassa! Uutiskirje on todella suosittu kaikkien Turkin asunnoista kiinnostuneiden piirissä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti