tiistai 25. maaliskuuta 2014

Asukasyhdistysmaksut ja viivästyskorot


Valitettavasti joissakin asukasyhdistyksissä on asunnonomistajia, jotka eivät maksa osuuksiaan asukasyhdistysmaksuista.

Suosittelemme aina , että tällaiset asiat yritettäisiin ensin hoitaa keskustelemalla "huonon" maksajan kanssa.
Usein maksamatta jättämisen takana on epäselvyyttä tai väärinkäsityksiä ja hyvä vuoropuhelu voi usein ratkaista tilanteen.

Jos yksittäiset omistajat eivät sittenkään maksa osuuttaan asuntonsa maksuista, on hallituksella ja isännöitsijällä erilaisia työkaluja saada maksut kerättyä.

Yksi keinoista on viivästyskorko. Siihen liittyvät seuraavat ohjeet:

- Korkoa voidaan periä 5 % kuukaudessa. Tämä on määrätty  Turkin asunto-osakelainsäädännössä (turkiksi sitä kutsutaan "kat mülkiyeti kanunu") .


- Korko voidaan laskea puuttuvan maksun määrälle.  Tässä yhteydessä on tärkeää ymmärtää, että on yleisesti hyväksytty, että omistaja maksaa asukasyhdistysmaksut kuukausittain, vaikka asukasyhdstys on päättänyt, että vuotuinen maksu maksetaan vuoden alussa.

Esimerkki
- Asukasyhdistys päätti , että tämän vuoden maksu on 1200 euroa/12 kuukautta ja  että se on maksettava välittömästi päätöksen jälkeen.

- Eräs omistaja ei halua maksaa 1200 euroa kerralla, mutta maksaa 100 euroa kuukaudessa 12 kuukauden ajan. Tällaiselta omistajalta ei asukasyhdistys saa periä viivästyskorkoja, koska hän noudattaa yleisesti hyväksyttyjä ohjeita asukasyhdistysmaksujen maksamisesta.

- Toinen omistaja ei maksa 1200 euroa eikä 100 euroa kuukaudessa . Ensimmäisen kuukauden jälkeen asukasyhdistys voi alkaa periä korkoa. Ensimmäisen kuukauden jälkeen korkoa kertyy 100 eurolta, kahden kuukauden kuluttua 200 eurolta ja niin edelleen.
Asukasyhdistys ei voi periä korkoa koko 1200 eurolta ensimmäisen kuukauden jälkeen.

Jos aiheesta herää kysymyksiä, voit jättää viestin tai ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai chatissä ...


Viestin kirjoitti 2Base Kiinteistövälitys & My2Base Holiday Homes
Käy nettisivuillamme:
Myytävät loma-asunnot: www.2base.com
Vuokraus & Palvelut: www.my2base.com
Verkkokauppa: www.my2baseshop.com
Miten voimme auttaa sinua?
Yhtenä kokeneimmista Turkin asuntoihin keskittyvistä kiinteistövälityksistä voimme tarjota sinulle laajan valikoiman hyviä asuntoja ja parhaita palveluja.
- Paras ja suurin valikoima asuntoja sekä yksityisiltä myyjiltä että rakentajilta
- Rehellistä ja luotettavaa tietoa
- Parasta palvelua kuten vuokraus, isännöinti, huolto ja verkkokauppa


Facebook Liity seuraamaan meitä – se voi olla hauskempaa kuin luuletkaan.Tilaa uutiskirjeemme Liity postituslistallemme ja saat uutisia ja tietoja. Uutiskirje lähetetään n. kerran kuussa. Kaikki olellinen tieto yhdessä paikassa! Uutiskirje on todella suosittu kaikkien Turkin asunnoista kiinnostuneiden piirissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti